#1  
Old 10-March-2011, 13:31
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default am i capped

just need to know if my line capped and what i can do i am adsl max up to 8 meg and i only get 576 down and 288 up had 5 bt ppl out and they say i should get 4 meg ok plz help
Reply With Quote
  #2  
Old 10-March-2011, 14:16
Scoobs's Avatar
Scoobs Scoobs is offline
 
Join Date: May 2001
Location: In my own little world
Posts: 4,909
Default Re: am i capped

those 576/288 would sugest your not on adslmax but a fixed half meg line
__________________
SG5 Short Url
.......
Reply With Quote
  #3  
Old 10-March-2011, 14:28
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

ok ty but i have been on to aol and they say i am on max
Reply With Quote
  #4  
Old 10-March-2011, 20:11
Scoobs's Avatar
Scoobs Scoobs is offline
 
Join Date: May 2001
Location: In my own little world
Posts: 4,909
Default Re: am i capped

log in to your router and look at your line status it should show sync speed.

Adslmax have an upload sync of 448 or more if on a llu

Fixed rate ie. 512 / 1 / 2Mbps have an upload of 256

Have you plugged it into the test socket on the master nte5 to see what you get there?
__________________
SG5 Short Url
.......
Reply With Quote
  #5  
Old 10-March-2011, 21:45
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

Mode: G.DMT
Type: ANNEX_A
Status: Showtime

Downstream Upstream
Rate (Kbps): 576 kbps 288 kbps

SNR Margin (dB): 27.5 21.0
Attenuation (dB): 37.0 17.0
Output Power (dBm): 6.0 12.0


Super Frames: 1589794 1589794
RS Correctable Errors: 0 0
RS Uncorrectable Errors: 0 9

HEC Errors: 0 1
Total Cells: 30185 43438
Data Cells: 3503594 567726
Bit Errors: 0 0



thats my stats
Reply With Quote
  #6  
Old 11-March-2011, 10:32
Scoobs's Avatar
Scoobs Scoobs is offline
 
Join Date: May 2001
Location: In my own little world
Posts: 4,909
Default Re: am i capped

Yeah fixed half meg get back on to AOL and tel them your sync is 576/288 and your not on adsl max
__________________
SG5 Short Url
.......
Reply With Quote
  #7  
Old 11-March-2011, 10:55
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

ok cheers will do it now
Reply With Quote
  #8  
Old 11-March-2011, 14:01
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

this is what i got back form aol



Our system supports up to an 8Mb broadband service in your area. Broadband speed is determined by the quality of the line in your area, and primarily, by distance from the exchange. Due to a combination of the distance your house is from the exchange { 2.9 kms } & the quality of the line in your area the average speed available to you is 3.15Mbps, with a max of 4.5Mbps.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-March-2011, 18:54
Scoobs's Avatar
Scoobs Scoobs is offline
 
Join Date: May 2001
Location: In my own little world
Posts: 4,909
Default Re: am i capped

yeah but 1 your not getting that speed and 2 your still on a fixed rate .
__________________
SG5 Short Url
.......
Reply With Quote
  #10  
Old 11-March-2011, 20:33
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

what can i do
Reply With Quote
  #11  
Old 12-March-2011, 11:35
Scoobs's Avatar
Scoobs Scoobs is offline
 
Join Date: May 2001
Location: In my own little world
Posts: 4,909
Default Re: am i capped

Nothing apart from get on to AOL
__________________
SG5 Short Url
.......
Reply With Quote
  #12  
Old 12-March-2011, 12:01
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

got call backl on monday any tips on how to help me out with them
Reply With Quote
  #13  
Old 12-March-2011, 13:06
Scoobs's Avatar
Scoobs Scoobs is offline
 
Join Date: May 2001
Location: In my own little world
Posts: 4,909
Default Re: am i capped

Just tell them your not on adslmax as your sync speed is only 576/288.

If your out of contract with them tell them your leaving and go with another company.
__________________
SG5 Short Url
.......
Reply With Quote
  #14  
Old 14-March-2011, 01:09
druid's Avatar
druid druid is offline
Scrimper
 
Join Date: Mar 2004
Location: England
Posts: 820
Default Re: am i capped

got call backl on monday any tips on how to help me out with them
Originally Posted by smith192 View Post
I wish you luck, I am with Aol, been so for over 10 years the service is not bad but contacting their Tech support is the most useless and frustrating thing to endure, you will most likely know more about adsl than they do.

As Scoobs says telling them you wish to leave is normally the only way to get them to take your problem seriously.

I live in a small village a long way from the exchange but even so get a sync speed of around 3776 which gives me a working download speed of around 2 - 3.5Mb, but it's much slower in the evenings, often moving to a new provider does not help if you are stuck on a long line with no LLU but in your case you should be getting speeds more in line with what I get, if you don't get any change from AOL moving provider might be the only way to get the speed that you should be getting.
__________________
John
Chief Scrimper, Woodworker, cyclist & Motorbiker
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something
A part dropped from the workbench will roll to a degree of un-reachability proportional to its importance.
Reply With Quote
  #15  
Old 14-March-2011, 21:22
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

good old aol no call back today
Reply With Quote
  #16  
Old 15-March-2011, 02:21
druid's Avatar
druid druid is offline
Scrimper
 
Join Date: Mar 2004
Location: England
Posts: 820
Default Re: am i capped

good old aol no call back today
Originally Posted by smith192 View Post
TBH I would have been more surprised if they had called you!
__________________
John
Chief Scrimper, Woodworker, cyclist & Motorbiker
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something
A part dropped from the workbench will roll to a degree of un-reachability proportional to its importance.
Reply With Quote
  #17  
Old 16-March-2011, 12:36
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

just got of call back form aol and i was on fixed line they put me on adsl max now we see in 24 hours
Reply With Quote
  #18  
Old 18-March-2011, 10:06
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

ok latest stats for today


Mode: G.DMT
Type: ANNEX_A
Status: Showtime

Downstream Upstream
Rate (Kbps): 8128 kbps 448 kbps

SNR Margin (dB): 7.5 18.0
Attenuation (dB): 37.0 17.0
Output Power (dBm): 19.5 12.5


Super Frames: 18315 18315
RS Correctable Errors: 0 5
RS Uncorrectable Errors: 2 0

HEC Errors: 10 0
Total Cells: 62762 35849
Data Cells: 193941 35849
Bit Errors: 0 0


how long dose it take for speed to kick in
Reply With Quote
  #19  
Old 22-March-2011, 12:48
smith192
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

All good now getting 6.2 meg dl ty for help
Reply With Quote
  #20  
Old 22-March-2011, 21:03
Scoobs's Avatar
Scoobs Scoobs is offline
 
Join Date: May 2001
Location: In my own little world
Posts: 4,909
Default Re: am i capped

Thats good then your on the max sync rate for adslmax ip profile should be 7150 for that sync as your not interleaved.
__________________
SG5 Short Url
.......
Reply With Quote
  #21  
Old 27-October-2011, 12:14
trowieizda1
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: am i capped

this is what i got back form aol



Our system supports up to an 8Mb broadband service in your area. Broadband speed is determined by the quality of the line in your area, and primarily, by distance from the exchange. Due to a combination of the distance your house is from the exchange { 2.9 kms } & the quality of the line in your area the average speed available to you is 3.15Mbps, with a max of 4.5Mbps.
Originally Posted by smith192 View Post
Yet again they blame the area where as it was fine before? and in the same area?
im having the same problem here very frustrating. been with them 6 years considering a change of ISP
Reply With Quote
Reply

Tags
adsl, aol, bad, broadband, bt, company, isp, line, router, speed, speeds

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ace Internet now Capped DavidC Broadband Internet Access 2 19-July-2006 15:35
Tiscali another provider with a capped service Scoobs News 0 08-February-2005 11:12
Beware those capped packages! Zer02004 Broadband Internet Access 4 02-September-2004 19:22
Capped Downloads & P2P stoneys-nutz P2P File Sharing 5 20-August-2004 20:42


All times are GMT +1. The time now is 13:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 1999-2014 The Scream!