Go Back   The Scream! > COMPUTER RELATED > Networking

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-October-2008, 15:26
jin799 jin799 is offline
Screamer
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 143
Default How do I restart my WRT54G from net ?

Hi all ,

I was wondering how do I restart my WRT54G from net ?
I mean even when I am connected to it using ethernet there is no option to restart it unless I press the button manually at the back..

Any ideas ?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-October-2008, 17:03
snoozy's Avatar
snoozy snoozy is offline
Screamager
 
Join Date: May 2001
Location: oldgitshire
Posts: 381
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

http://www.linksysinfo.org/forums/sh...ad.php?t=32978

I don't know if you can do this from "outside". Can you log into it from the net?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-October-2008, 00:13
jin799 jin799 is offline
Screamer
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 143
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

Hi snoozy ,

Thanks for your reply and I went to the link that you provided but its for a WRT54G in the Sveasoft Firmware and I don't think that mine is cos I do not have the "Run" button in my "Diagnostics" page.
Mine is the Original firmware v1.001

Thanks for trying though.

Any other ideas ?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-October-2008, 14:38
Olozzj
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

With my router, I can login on (specified port) from anywhere in the world, so long as I know my IP address.

If you're running a Windows PC, double-click the "two TV" symbol in the right-hand corner Notification Area (next to the clock). In the new window, click on "Support" and you should see "Default Gateway" then some numbers which either start with 192. or 10.

Open up your web browser (eg Internet Explorer) and type those numbers into your address bar and hit enter. My Default Gatweay is 10.0.0.101, so I would open up Internet Explorer and enter 10.0.0.101 and hit the enter key, which will prompt me to log in.

If you get a login prompt (asking for username and/or password) then refer back to your user guide for those. If you get your Linksys router page straight away then you're in

From here, go to http://www.whatismyip.com and take a note of your IP Address. Now, type this address into your address bar and hit enter - you should get the same results as earlier. If so, you can use this IP address to connect to your router setup pages anywhere in the world with internet access.

Good look.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-October-2008, 15:21
jin799 jin799 is offline
Screamer
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 143
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

Thanks Olozzj,

I can access my router remotely but I was wondering if I could re-start my router remotely.
Its a WRT54G and has no reboot function on its configaration page.It only has a factory default option.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-October-2008, 22:01
Olozzj
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

The majority of routers allow you to locally (and remotely) reboot them. If you're sure there are no hidden buttons or menus on the router's page, then I'd suggest you try a firmware upgrade. If this still doesn't give any joy, clearly the router doesn't have the option - so you'd need to purchase a new one.
Reply With Quote
  #7  
Old 09-October-2008, 14:15
jin799 jin799 is offline
Screamer
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 143
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

Thanks olozzj

will dig around for upgrade cos there is no reboot option on this at the moment.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-October-2008, 14:34
JohnnyReb51's Avatar
JohnnyReb51 JohnnyReb51 is offline
Screamager
 
Join Date: Apr 2001
Location: UK.
Posts: 2,484
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

Hiya.

Can you access the Web Interface of the router. ?

Maybe you can reboot it by just saving the settings. On most Routers, a restart/reboot is actioned once the Save Settings button is applied.
__________________
JR51.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-October-2008, 15:29
jin799 jin799 is offline
Screamer
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 143
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

@ Johnny

HI

yes yes I can access the Web Interface of the router but when I do change something it just says setting saved successfully..It does not reboot.

Thats all .... Any other ideas ?
Reply With Quote
  #10  
Old 09-October-2008, 16:18
JohnnyReb51's Avatar
JohnnyReb51 JohnnyReb51 is offline
Screamager
 
Join Date: Apr 2001
Location: UK.
Posts: 2,484
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

Hiya.

There is some info in the link below, one guy recommends a 3rd party firmware ( 3 names were mentioned ) and there are a couple of browser Address bar commands at the bottom of the page.

I have no idea if the commands work remotely or if they are even appropriate, so use at your own discretion.

http://www.linksysinfo.org/forums/sh...d.php?p=324325
__________________
JR51.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-October-2008, 22:02
Olozzj
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

use at your own discretion
Originally Posted by JohnnyReb51 View Post
haha, in bold too! Not that you could cause much damage
Reply With Quote
  #12  
Old 13-October-2008, 23:29
jin799 jin799 is offline
Screamer
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 143
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

hi all ,

sorry for late reply.

@ JohnnyReb
I checked out the site that you posted and here are the results :
I can reboot from the address bar if I'm connected to the router but when I try it from the net (@ work ) then I cannot do it.
I can access the router thru the IP address and the port but just cannot reboot it .

Any more ideas ?
Reply With Quote
  #13  
Old 24-June-2010, 12:34
franz
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

hello, you can save your config remotly to your pc, then upload the same conig to your router an you will see the router restarts :-)
Reply With Quote
  #14  
Old 13-November-2010, 23:31
mrmagoo
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

Re: Reset WRT54G router remotely
Options
11-13-2010 02:27 PM

I was able to soft reset my Linksys WRT54G router firmware v1.009 remotely using a hidden reboot page as no reboot button was found on the admin page. Steps below:

1. Login into the web admin page of your router. I believe the default gateway is http://192.168.1.1.
2. Go to the following page http://192.168.1.1/Reset.htm
3. That should do it
Reply With Quote
  #15  
Old 01-December-2010, 02:17
Marc87
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

Genius fix. Thank you.

But it's kinda silly that there's no button.
Reply With Quote
  #16  
Old 06-March-2011, 19:40
Dipa
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: How do I restart my WRT54G from net ?

Tks mrmagoo, this solved my problem

Re: Reset WRT54G router remotely
Options
11-13-2010 02:27 PM

I was able to soft reset my Linksys WRT54G router firmware v1.009 remotely using a hidden reboot page as no reboot button was found on the admin page. Steps below:

1. Login into the web admin page of your router. I believe the default gateway is http://192.168.1.1.
2. Go to the following page http://192.168.1.1/Reset.htm
3. That should do it
Originally Posted by mrmagoo View Post
Reply With Quote
Reply

Tags
firmware, internet, key, port, router, settings, web, windows

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Net firms quizzed on speed limits Scoobs News 0 10-October-2007 17:58
Rolling out next generation's net gem News 1 27-March-2005 18:40
dun code for windows stonedtech Broadband Internet Access 5 26-January-2005 01:35
Net promises closer ties Louise News 0 15-June-2001 10:28


All times are GMT +1. The time now is 12:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 1999-2014 The Scream!