Go Back   The Scream! > ISP FORUMS > Tesco ADSL Broadband

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-October-2005, 21:03
pwn*
Guest
 
Posts: n/a
Default Speedtouch 330 - Mac OS X 10.4.x Installation

Some folks may be interested in this as it seems to cause a lot of problems.

Assuming that you have upgraded to or originally have Apple Mac with OS 10.4.x installed, you will first need to run the Speedtouch Installer that comes with the Alcatel Speedtouch 330 as normal.

During the installation, you will receive two error messages which you can safely ignore and at this point. Do not connect the Speedtouch to your Mac, regardless of the prompt to do so as it will not be recognised anyhow.

Using a temporary backup dialer or an alternative location to connect from, download the Speedtouch 330 USB upgrade for Mac OS X 10.4.x from the following URL:

Speedtouch 330 upgrade for Tiger

Once downloaded, run SpeedTouchUSB.pkg and follow the instructions as normal. After the Speedtouch Installer has finished, connect up the Speedtouch USB Modem and go into your Network Preferences menu (apple > system preferences > network)

You will see that a new network port has been detected - this means that your Speedtouch 330 USB modem has been detected by Tiger so press OK. Click the show menu and select SpeedTouch USB from the list; you can leave the Location at Automatic.

From the Modem pull down menu under the Modem tab, select Speedtouch USB Modem and click onto PPP. Finally, enter the login details provided by your ISP, set the telephone number to 0 and click Dial Now.

Apologies if this issue has already been addressed on this forum.

pwn*
Reply With Quote
  #2  
Old 03-November-2006, 07:57
Monsterpop
Guest
 
Posts: n/a
Smile Re: Speedtouch 330 - Mac OS X 10.4.x Installation

hI pWN
This is my first post

i have just bought a MacG4 which is OSX 10.3.9.
Ive stupidly managed to misplace the disc i got with my Speedtouch 330modem however,,so i cant get online with the MAC.

i downloaded thE relevant software for MAC and made a disc,
but the MAC still insists on having the original disc
i even tried it with the stuff from the link you have posted,,just in case.
Still no luck im afraid. i originally bought the MAC 2nd hand,,
solely to use with music a recording machine i bought.
as my current pc had proved to be unsuitable.
G4 turned out to be incompatible also,,which is just typical of my luck lately

i eventually got my 5 yr old pc back,,
and the recording machine worked with that.again,,typical
so the MAC has been an ornament ever since.
i would just like to be able to get online with it,to see what all the fuss is about,,and becaUse im so sick of the crap pc's involve
do you think there is any way i can do this without the original disc?
JimmyD
Reply With Quote
  #3  
Old 17-November-2006, 21:40
Deadhousebeat
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Speedtouch 330 - Mac OS X 10.4.x Installation

ask them to send you a new one.
Reply With Quote
  #4  
Old 17-November-2006, 21:51
centaur's Avatar
centaur centaur is offline
Optimistic Curmudgeon
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sunny sarf devon
Posts: 1,721
Default Re: Speedtouch 330 - Mac OS X 10.4.x Installation

If your Mac is 'airport' enabled, why not get a wireless router and a PCI wireless card or ethernet port for your PC and get them both online ?
That way, you don't need any drivers or CD's for a router.
__________________
If you can keep your head when those around are losing theirs, maybe you just don't understand the situation.........
Reply With Quote
  #5  
Old 03-March-2011, 09:19
metal1989
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Speedtouch 330 - Mac OS X 10.4.x Installation

muy bueno
Reply With Quote
Reply

Tags
isp, line, modem, music, network, online, port, router, software, speed, speedtouch, wireless

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Speedtouch 330 usb Apps error. shred Broadband Internet Access 13 09-September-2009 23:52
Speedtouch 330 good enough for Xbox Live? maca Tesco ADSL Broadband 7 31-May-2009 21:58
Speedtouch 330 problems (again!) Bertiebasket Tesco ADSL Broadband 2 18-March-2005 15:43
SpeedTouch 330 Problem With Nforce 3 USB Controller egyteam Hardware 5 23-February-2005 13:21
SpeedTouch 330 HELP! Makaveli.2003 General Software 1 03-February-2004 16:46


All times are GMT +1. The time now is 09:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 1999-2014 The Scream!